Menu Luk

Behandling af gulve

Behandling og vedligeholdelse af gulve

Behandling og vedligeholdelse af dine gulve er nødvendigt, hvis man vil beholde det gode gulv. Linoleumsgulve der ikke bliver behandlet, kan allerede efter 2-3 år have taget skade. Passer du godt nok på dit gulv? Behandling og vedligereholdelse er billigere i det lange løb.

Der er to måder at behandle og vedligeholde sit linoleumsgulv på enten med polish eller PUR behandling (polyurethan).PUR behandling af gulve er en to komponent behandling der give gulvet et nyt og længere liv. Selv helt nedslidte linoleumsgulve kan får nyt liv, og du og din virksomhed kan spare mange penge på denne løsning fremfor et nyt gulv.

Polish er den traditionelle hvor man ligger en polish overflade, det er en forholdsvis nem process, men den kræver løbende at der ligges ny polish på, og med mellemrum, skal gulvet renses af og have en ny behandling helt fra bunden.

PUR behandlingen

af gulvet er den optilmale løsning for dit “trætte” Linoleumsgulv. Hvad enten der er huller, trykmærker eller andre skader, kan disse udbedres.

Er gulvet “bare” slidt, kan et nyt slidlag ligges på.

Er der derimod skader spartles skaderne op, og herefter ligges en ny bundfarve eventuelt med “splitter” som får et mønster i gulvet. Ovenpå bundfarven ligges et slidlag. Slidlaget holder ved normal belastning 4-5 år. En renovering af dit linoleumsgulv koster ca. 1/3 del af et nyt gulv.

Når slidlaget trænger til en opdatering, slipes gulvet let, og et nyt slidlag ligges på gulvet.

Det koster lidt mere end en polish løsning her og nu, men holder meget længere og er i det lange løb, langt den billigste løsning for dit linoleumsgulv.

Ombygning

Hvis det drjer sig om ombygning, vil man ofte skifte ældre gulve ud, men det er er dyr løsning, og PUR kan skagtens være et alternetiv til dette.

Her et eksempel fra Filipskolen i Aalborg, hvor en væg er flyttet og gulvet er efterfølgende PUR behandlet.
Først er gulvet givet 2 lag med farve, så er der spredt nister ud og afslutningsvis er der givet to lag klar PUR.

Polish

er den traditionelle løsning, en god og billig løsning på, at give sit gulv længere levetid, og en ansigstløftning. Arbejdspocessen er forholdsvis simpel og kan normalt klares på 1-2 dage, alt efter areal og gulvets tilstand.

Det vil normalt være nødvendigt at gentage behandlingen efter ca. 6 – 12 måneder, afhængig af belastningen af gulvet.